Om oss

Tajms Collection bildades som ett handelsbolag i mitten av 80-talet. Företaget startades av Per-Åke Persson och Jan Ragnarsson som bedrivit verksamhet i andra branscher tidigare. Efter några år ombildades TAJMS till aktiebolag.

I början såldes mest billiga digitala modeur till parfymerier, presentbutiker och uraffärer. Förfrågningar om analoga ur kom ganska snart och efter ett par resor till mässor i Frankfurt och Basel byggdes en liten kollektion med analoga modeur upp. Succén var snabbt ett faktum och ryktet om den tuffa kollektionen från den lilla grossisten i Knislinge spreds som en löpeld
bland Sveriges urbutiker.

Mycket snart insåg man att hjälp behövdes och Jans fru Stina anställdes. För att kunna täcka in dom norra delarna av Sverige anställdes Hans Helsing från Sundsvall som säljare. Hans hade tidigare jobbat i branschen och var ett bra tillskott till företaget.

I slutet av 90-talet expanderade företaget ytterligare genom att Daniel, Jans son anställdes, dels som säljare dels som hjälp på kontoret.

Juli 2017 är företaget helt familjeägt av familjen Ragnarsson då Per-Åke gick i pension.

2017 anställdes även sönerna Albin och Andreé. Albin mestadels som säljare och Andreé på kontoret.

 

I dagens kollektion ingår c:a 550 olika ur, allt ifrån barnur, klassiska ur, modeklockor, kronografer m.m, samt en stor bredd på väckarur, väggur, stoppur, band & länkar vidare säljs Maxell batterier.

VÄLKOMMEN TILL TAJMS AB